Wielkopolski wie, jaki jest idealny przepis

Sałatka ziemniaczana z wędzonym łososiem

Czas przygotowania: 20 min.
Ilość porcji: 3-4
Składniki:
  • Wędzony łosoś (tyle, ile lubisz)
  • 1/2 kg ziemniaków
  • 3 ugotowane na twardo jajka
  • koperek
  • kiszony ogórek lub kapary
  • 2 szparagi
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżka musztardy
  • 1 łyżka Oleju Wielkopolskiego
Przygotowanie
  1. Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie, a następnie kroimy w kostkę.
  2. Całość wkładamy do salaterki i dodajemy cząstki wędzonego łososia, ugotowane jajko, pokrojone na kawałki szparagi oraz ogórka kiszonego.
  3. Doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy majonez, musztardę oraz Olej Wielkopolski i całość mieszamy.
  4. Na koniec całość posypujemy koperkiem.
powrót