Przepisy

Zapraszamy do zapoznania się z naszą bazą wspaniałych przepisów, w której zgromadziliśmy przy współpracy naszego eksperta - Pana Piotra Adamczewskiego - wiele ciekawych propozycji, które zaspokoją najbardziej wymagające podniebienia.


Zdjęcie potrawy

Barszcz czerwony z fasolą
(Dla 6 osób)

Kategoria: Kuchnia polska, Rodzaj potrawy: Zupy

Składniki:

6 średnich buraków, marchew, pietruszka, kawałek selera, 2 ząbki czosnku, puszka białej konserwowej fasoli, sól, pieprz ,liść laurowy, szczypta kminku, szczypta majeranku, 3 ziarna ziela angielskiego , 2 - 3 plasterki wędzonego boczku i łyżka oleju Wielkopolskiego, 2 łyżki soku cytrynowego

Przygotowanie:

Boczek pokroić na cienkie paseczki. Warzywa i buraki zetrzeć na grubej jarzynowej tarce. Fasolę odsączyć z zalewy i przepłukać wodą.
Boczek stopić na oleju Wielkopolskim, dodać rozdrobniony czosnek i pozostałe przyprawy oraz 5 szklanek wody i zagotować. Dodać starte warzywa i gotować, aż warzywa zmiękną. Dodać fasolę, doprawić solą i pieprzem oraz sokiem cytrynowym.

Dla ułatwienia sobie pracy najlepiej warzywa zetrzeć w malakserze na jarzynowej tarce, wówczas zupa okaże się daniem błyskawicznym.

powrót

Olej Wielkopolski to wysokiej jakości olej rzepakowy, który doskonale nadaje się do smażenia, pieczenia, sałatek, sosów a nawet ciast i deserów. Delikatny i neutralny smak Oleju Wielkopolskiego wydobywa z potraw to co najlepsze. Na stronie internetowej można znaleźć przepisy kulinarne przygotowane przez kulinarnego eksperta.
Olej Wielkopolski © 2014, Wszystkie prawa zastrzeżone